POHODI ZA STAREJŠE POHODNIKE

• Objavljeno: ponedeljek, 06 januar 2020 11:16

pohodNa željo članic in članov smo se odločili, da bomo organizirali  krajše  POHODE za  starejše pohodnike ( nad 80 let), ki bodo prilagojeni njihovim sposobnostim za hojo. Pohodi bodo vodeni in bodo organizirani dvakrat mesečno.

Vse, ki ste zainteresirani vas vabimo, da se prijavite na tel. štev.: 040 608 246.

Razstava KERAMIKE IN SLIK študijskih krožkov

• Objavljeno: ponedeljek, 06 januar 2020 11:22

s1Tokratni dvajseturni nadaljevalni študijski tečaj slikanja je obiskalo osem tečajnikov.s2

Vsebina slikarskih srečanj je imela prav poseben namen saj smo raziskovali štiri pomembne elemente slikanja.

Obravnavali smo OBLIKE, kot možnost geometrijskih poenostavitev. Fokus je bil na kompoziciji, ki smo jo gradili od velikega proti malemu. Natančno smo analizirali lastnosti BARVE in prav posebej poudarili SVETLOSTNE VREDNOSTI, ki nam v sliki ustvarjajo razpoloženja. Velik poudarek je bil tudi na ROBOVIH, ki v risbi in sliki predstavljajo mejo med dvema oblikama.

Najprej smo z ogljem v svetlostni lestvici naslikali vajo motiva, nadaljevali smo z vajo barvne lestvice v akrilu in šele kasneje povečali motiv in ga prenesli na platno.

Razstavljena dela nam kažejo zelo veliko zavzetost, napredek in veselje do slikanja. Vsi udeleženci tečaja si zaslužijo pohvale.

Likovna pedagoginja Suzana Bertok

več...