IZLET V PREKMURJE  6. oktobra 2019

Letošnje študijsko leto smo začeli  z izletom v Prekmurje. Po daljše  vožnji   prispeli  v  Mursko Soboto, ki nas je pričakala v lepem sončnem vremenu. Najprej smo si ogledali   znamenitosti mesta. Prepričali smo se, da je mesto lepo zeleno, kjer  smo tudi začutili gostoljubno prekmursko dušo. Sledil je ogled Pomurskega muzeja, kjer smo se seznanili s tamkajšnjim življenjem skozi  čas, predstavljenim v renesančnem dvorcu, ki ga obdaja imenitni park.  Pot smo nadaljevali mimo  dvorcev v Rakičanu in Beltincih  in  se ustavili v Dobrovniku, kjer si bomo ogledali Tropski vrt, ki je del zgodbe o uspehu podjetja Ocean Orchids. Uživali smo v prelepem vrtu in seveda  smo   avtobus  napolnili z orhidejami. Sledil je ogled znamenite Plečnikove  cerkve v Bogojini. Malo že utrujeni smo se ustavili na kosilu v Beltincih. Pred zaključkom  našega potovanja smo se ustavili še pred dvorcem Rakičanin. V Koper smo se vrnili v poznih večernih  urah zadovoljni in polni vtisov.