Beneški Koper

Spoštovane članice in spoštovani člani!

Ali vas zanima zgodovina posameznih zgradb, ulic, trgov Kopra?

Kdo vse je pred nami živel in se sprehajal po kamnitih tlakovanih ulicah, trgih Kopra?

Kako so živeli meščani Kopra v preteklosti?

Univerze za tretje življenjsko obdobje Koper organizira sklop sprehodov po beneškem Kopru pod strokovnim vodstvom mag. Petra Štoke –  višji bibliotekarski svetovalec in predsednik Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino ZBDS, zaposlen v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper ter dober poznavalec zgodovinske preteklosti Kopra.

Srečanja bodo potekala po Kopru, enkrat tedensko v prihajajočem maju. Vsakič se bomo sprehodili po različnih delih Kopra. Posamezni ogledi bodo trajali največ 1 uro in 30 minut. Zadnje srečanje bo namenjeno ogledu in spoznavanju bogatega knjižničnega gradiva domoznanskega oddelka Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

Delavnice – sprehodi so namenjeni vsem članom Društva Pristan in so brezplačni. Za to čudovito dejanje se zahvaljujemo  Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper in  izvajalcu sprehodov  mag. Petru Štoki.

Zaradi lažje organizacije *Sprehodov* vas prosimo, da se prijavite v društveni pisarni ali preko e-pošte: drustvopristan@gmail.com, na GSM štev. 040 608 246  v času uradnih ur v sredo  od 14.00 do 16.00.

Prijavite se lahko za celoten sklop ali samo za posamezni datum.

Časovni termini sprehodov po beneškem Kopru

DatumČasLokacija zbiranja
Sreda, 4. 5. 202217.00 do 18.30Titov trg
Sreda, 11. 5. 202210.00 do 11.30Carpacciov trg
Sreda, 18. 5. 202217.00 do 18.30Trg Brolo
Sreda, 25. 5. 202210.00 do 11.30Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper (Palača Bruti)

Priloga: Vsebinski program posameznih ogledov.

Veseli bomo vaše udeležbe.

Koordinatorica: Gabrijela Dolinšek, GSM: 041 405 808