Izlet v Trst

V četrtek, 7. aprila 2022 smo izpeljali spomladanski izlet v Trst. Lepo vreme in dobro pripravljen in voden program sta nam pričarala nepozabno doživetje.

Najprej smo obiskali hribovito območje, znano kot Villa, danes priljubljen mestni park s spominsko cerkvijo, nekoč pa zasebno podeželsko posestvo z vilo barona Revoltelle, kjer smo občudovali izbrano zasaditev dreves in rastlin v parku. Nato smo si v neposredni bližini ogledali nekoč razkošno hotelsko palača Ferdinandeo, ki jo je  Revoltella, v času prihoda južne železnice v Trst, dal zgraditi v čast avstrijskega cesarja. Po svoji smrti je prepustil mestu celotno področje. Tu se razteza gozd Farneto, kjer smo obiskali majhen, izjemno zanimiv Civico Orto Botanico.

Popoldan smo si v muzeju Revoltella ogledali odmevno razstavo Monet in impresionisti v Normandiji. Poleg Moneta smo lahko občudovali tudi dela Corota, Courbeta, Delacroixa, Renoirja in drugih