IZLET V PREKMURJE 6. oktobra 2019

Letošnje študijsko leto smo začeli z izletom v Prekmurje. Po daljše vožnji prispeli v Mursko Soboto, ki nas je pričakala v lepem sončnem vremenu. Najprej smo si ogledali znamenitosti mesta. Prepričali smo se, da je mesto lepo zeleno, kjer smo tudi začutili gostoljubno prekmursko dušo. Sledil je ogled Pomurskega muzeja, kjer smo se seznanili s tamkajšnjim življenjem skozi čas, predstavljenim v renesančnem dvorcu, ki ga obdaja imenitni park. Pot smo nadaljevali mimo dvorcev v Rakičanu in Beltincih in se ustavili v Dobrovniku, kjer si bomo ogledali Tropski vrt, ki je del zgodbe o uspehu podjetja Ocean Orchids. Uživali smo v prelepem vrtu in seveda smo avtobus napolnili z orhidejami. Sledil je ogled znamenite Plečnikove cerkve v Bogojini. Malo že utrujeni smo se ustavili na kosilu v Beltincih. Pred zaključkom našega potovanja smo se ustavili še pred dvorcem Rakičanin. V Koper smo se vrnili v poznih večernih urah zadovoljni in polni vtisov.